Gtechniq werd in 2001 opgericht door kwantumfysicus Drew Gill, uit totale ontevredenheid over de prestaties van lakbeschermingsproducten op dat moment.

Alles van wax tot nieuwe polymeren en op PTFE gebaseerde “wonderbehandelingen”, niets op de markt bood enige zinvolle duurzaamheid, zowel qua uiterlijk als qua bescherming. Erger nog, hij ontdekte dat de meeste producten eigenlijk slechter presteerden dan de lakken die ze moesten beschermen.

” Het begon met een idee. “
Uit deze onvrede kwam een ​​eenvoudig idee: ‘De mooiste, perfect afgewerkte, slimste & intelligentste lak-oppervlakken ter wereld ontwerpen’. Lakken die veel meer doen dan er gewoon geweldig uitzien als ze nieuw zijn. ‘ Drew’s achtergrond betekende dat hij een goed begrip had van hoe de krachten, vormen en structuren van een lak oppervlak op zeer kleine schaal werken. Hij wist ook welke aanpassingen mogelijk zijn om enkele echt nuttige verbeteringen toe te voegen. Verbeteringen zoals vuil-afstotendheid, wasgemak, swirl-, UV- en vlekbestendigheid, samen met langdurige glans- en kleurstabiliteit.

” De technologie achter de wetenschap. “
De slimme oppervlaktewetenschap van Gtechniq combineert het nieuwste op gebieden als nanochemie & supramoleculaire chemie met rigoureuze praktijk- en laboratoriumtests. Het uitgangspunt voor alle Gtechniq-producten is om een goede prestatie, gebruiksgemak en prijs te behalen. We passen hetzelfde principe toe op ons hele assortiment.

Gtechniq heeft de ervaring, het netwerk, samenwerkingen en motivatie om toonaangevende producten op de markt te brengen, waarvan bewezen is dat ze elk aspect van de oppervlakteverzorging verbeteren.

HALO verbetert de prestaties van Paint Protection Film (PPF) & vinyl. Het is een chemisch hechtende, ultradichte flexibele film die het permanente oppervlak van de film wordt en deze beschermt tegen de elementen. Die ultradichtheid van de coating verbeteren de vuil- en waterafstotendheid van PPF of vinyl. Het helpt ook om het binnendringen van vuil te voorkomen en vergeling door UV-straling te verminderen.

Strenge praktijktesten en laboratoriumtesten hebben bewezen dat HALO compatibel is met alle soorten glanzend, mat en satijn vinyl en PPF. Het is ook bewezen dat het werkt op zelfherstellende films.

Ben Matthews – Leadmanager product testing

C1 Crystal Lacquer is zeer eenvoudig aan te brengen en ideaal voor iemand die nog niet eerder keramische coatings heeft aangebracht, of voor iemand die een coating wil die duurzaam is, maar niet te veel gedoe om aan te brengen.

Met een goed glansbehoud wordt C1 Crystal Lacquer het optimale oppervlak van de autolak, en indien aangebracht door een Gtechniq Accredited Detailer krijgt u 5 jaar garantie.

C1 Crystal Lacquer vormt een gekristalliseerde film die hard is – deze eigenschap maakt het effectief in het voorkomen van kleine krassen door een slechte was-techniek op relatief zachte autolak. De coating is goed voor glansbehoud, maar omdat het niet veel extra glans toevoegt, is het ook ideaal voor matte lakafwerkingen.

Crystal Serum Light is de “voorloper-versie” van de wereldberoemde Gtechniq Accredited Detailer only: Crystal Serum Ultra. Het biedt 80% van de professionele prestaties van Chrystal Serum Ultra, maar als het verkeerd wordt aangebracht, kan het alleen machinaal verwijdert worden van de lak van uw voertuig door middel van polijsten.

Gtechniq Crystal Serum LightCrystal Serum Ultra zijn hét toppunt van lakbescherming als het gaat om het toevoegen van extreme glans, het bestand zijn tegen was-krassen (swirls), het afstoten van verontreinigingen en vuil. 

De Crystal Serum Light laag vormt een harde filmlaag die een hardheid van 10H bereikt. Deze eigenschap maakt het effectief in het voorkomen van kleine krassen door een slechte was-techniek op zo goed als alle soorten autolakken. (Geen matte lakken) De coating geeft een sublieme diepe glans en zal deze beschermen.

Indien aangebracht door een Gtechniq Accredited Detailer krijgt u 5 jaar garantie.

Crystal Serum Ultra is DE beste lakbescherming die u kunt krijgen, het houdt uw auto subliem glanzend, als nieuw & verlengt de levensduur van uw perfecte lakafwerking.

De sleutel tot de prestatieverbetering van Crystal Serum Ultra is de introductie van een revolutionair nieuw 7nm nanodeeltje naast een bestaand 20nm nanodeeltje en het vergroten van de verhouding van “crosslinkers” (verbinding van moleculen) die de toplaag van de coating versterken en dikker maken.

De harde toplaag van 10H en de zachtere basislaag van 7H bieden een verbeterde weerstand tegen was-krassen ten opzichte van normale 9H beschermingscoatings. In vergelijking met standaard keramische glascoatings is Crystal Serum Ultra zelfs bestand tegen de sterkste was-chemicaliën en vogelpoep.

Bijkomend voordeel van het hebben van een flexibele basislaag en de harde toplaag is dat Crystal Serum Ultra zeer goed bestand is tegen extreme warmteveranderingen, zelfs van -40 graden Celsius tot +250 graden Celsius!

Crystal Serum Ultra kan worden aangebracht als een op zichzelf staand lakbeschermingsproduct of voor de beste hydrofobe prestaties, kan worden voorzien van een overcoat met Gtechniq EXO V4 of C2 Liquid Crystal.

Het specialistische karakter van deze lakbescherming betekent dat deze alleen kan worden aangebracht door een Gtechniq Accredited Detailer waardoor u van 9 jaar garantie geniet!

Zoek hier uw dichtstbijzijnde geaccrediteerde detailer.

” OFFICIAL SUPPLIER FOR SPORTPESA / ASTON MARTIN COGNIZANT FORMULA ONE TEAM “

Het SportPesa Racing Point F1 Team blijft voor Gtechniq kiezen om de aerodynamische efficiëntie te behouden

Aan het begin van het seizoen 2014 werden we officiële partners van het SportPesa Racing Point Formula One Team. De joint venture werd aangekondigd voorafgaand aan de thuisrace van het team op Silverstone en de samenwerking wordt vandaag voortgezet voor een vierde seizoen.

Gtechniq voegde zich bij het in Silverstone gevestigde team om de aerodynamische efficiëntie van de twee auto’s van het team te behouden. En tot het einde van het seizoen 2020 is Gtechniq sowieso de officiële leverancier van het team voor alle autoverzorgingsproducten en oppervlaktebescherming van de gecompliceerde formule 1 bolides.

In de afgelopen zes jaar heeft Gtechniq nauw samengewerkt met Racing Point om de aerodynamische efficiëntie van de twee auto’s van het team te behouden door ze te voorzien van een aantal geavanceerde keramische coatings. Met name Crystal Serum Ultra.