Ontstaan Fra-Ber in 1992:

Fra-Ber komt voort uit een grote passie en vooral uit het idee van de heer Franco Berton om een bedrijf op te richten dat onmissende producten zou gaan verkopen. Tijdens de kinderjaren van Franco en zijn vroege jeugd hielp hij zijn vader eerst bij het wassen van auto’s en daarna als manager van de “auto-onderhoud afdeling” in een bekende supermarktketen. Precies tijdens die werkervaring werd Franco geïnspireerd om innovatieve producten te creëren, om te voldoen aan de steeds toenemende en specifiek wordende eisen van het grote publiek. Dus, gedreven door zijn grote interesse en passie, begon hij zijn carrière als chemicus. In dit proces creëerde hij enkele van de beroemdste formules die nu nog steeds aan de basis staan van de kernactiviteiten van Fra-Ber. Met de tijd zijn deze ook gepatenteerd om ze te beschermen tegen concurrenten.

Fra-Ber is vandaag de dag een enorme groep professionals, die actief is in meer dan 60 landen en 60% van zijn productie exporteert dankzij het vertrouwen dat klanten wereldwijd hebben gesteld in het bedrijf dat zijn inventiviteit nooit opgeeft, vasthouden aan de visie innovatie nooit mag eindigen!

Fra-Ber is constant gefocust op innovatie, wat betekent dat er binnen het bedrijf constant aandacht is voor Research & Development.  Dit is de oorsprong en het doel van het hele bedrijf. We hebben een geavanceerd in-house onderzoekscentrum, dat we elke dag uitdagen: elk idee omzetten in een product dat wordt gebruikt voor het effectief & betrouwbaar schoonmaken en onderhouden van auto’s, motoren, boten en het huis .

Deze dagelijkse uitdaging moet leiden tot producten die het tastbare resultaat zijn van een perfect georganiseerde interne structuur geleid door een strategisch kloppende totaalvisie, zodat geen enkel aspect over het hoofd wordt gezien.

“We focussen constant op vooruitgang & innovatie”  –  Franco Berton

De onderzoeksprocessen zijn gestructureerd in fases van studie en analyse. We baseren onze bevindingen graag op visie voor een duurzame toekomst, dit met onze opgedane kennis uit het verleden die zowel negatief maar vooral positief is. Na elke analysefase worden de resultaten kritisch heroverwogen, in een context geplaatst waarin ervaringen kritisch worden gewogen, uitgewisseld worden en uitvoerig worden besproken. Alleen zo kunnen we aan de geavanceerde hoge standaard/normen blijven voldoen. Daarnaast mee evolueren op het hoogste niveau betreffende de steeds belangrijke en strengere milieu-eisen. Rekening houdend met de nieuwere eisen op het gebied van reiniging, hygiëne, concentratie van product en gebruiksgemak.

Fra-Ber is zeer trots op zijn product formules/ creaties en beschermt ze daarom door het product-gamma te patenteren en te verdedigen. De bekendste gepatenteerde producten zijn:

Aktiv-E ;  een reeks autoverzorgingsproducten met actieve enzymen erin verwerkt. Deze gecompliceerde grondstoffen zorgen voor een veilige en extreem goede reiniging.

• Evo-Enzymes Line ; de uitkomst voor de carwashbranche die gebruik maken van waterrecyclage. De enzymen voorkomen en/of dringen nare geuren gemaakt door slechte bacteriën in het water terug. Het gerecycled water stijgt hierdoor in waterkwaliteit en helderheid, wat weer tal van enorme voordelen heeft op vele andere facetten/ onderdelen binnen de carwash. Daarnaast heeft de gehele Evo-Enzymes Line eenzelfde frisse geur, dus geen botsende geuren.

 FluorPolymer formula ; gepatenteerde waxformule waarbij gecompliceerde ” Teflon ” ( PTFE ) gebaseerde grondstoffen naast een prachtige diepe glans, zeer goede bescherming tot wel 6 weken geeft! Deze formule is niet vettig vanwege geen gebruik maken van klassieke minerale oliën. Geen gladde carwash vloeren, geen vette polish portalen, geen snel vies/vettig wordende carwash borstels en geen strepen op voorruit bij gebruik van ruitenwissers. Een enorm extra voordeel is een langdurig ” lotus effect ” op lak en ramen, die goed bestand is tegen vele chemicaliën. Informeer naar de Fra-Ber XLINE.

ISO 9001 is de internationale geaccepteerde standaard norm voor kwaliteit management systemen.

” Zeggen wat je doet, doen wat je zegt en bewijs daarvoor leveren! “

ISO 14001 is de internationaal geaccepteerde standaard met eisen voor milieu management systemen.

” Passend milieubeleid ontwikkelen en uitvoering waarborgen! ” 

Fra-Ber Special:

Tex Coat SC4 is een hoogwaardige oppervlaktebescherming voor stoffen, leer en cabriodaken die een chemische en moleculaire barrière creëren dankzij gepatenteerde fluorpolymeren. De unieke formule creëert een ongelooflijk antistatisch en hydrofoob effect, zonder vettig te zijn en garandeert een “eenvoudig te reinigen” effect voor later onderhoud.

                 ” Innovatie & hoogwaardige kwaliteit in 1 product”